3 vestigingen

A- Shell hoofdkantoor
B- Den Haag Hoofdkantoor
C- SHELL WEENA

Branche

Raffinaderijen (Minerale Olie)
Citytalent contact
Volg ons via:

Wie zijn wij

Zowel op het vasteland als op de Noordzee richt Shell zich via Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) op exploratie en winning van olie en gas. De raffinaderij in Pernis en het chemiecomplex in Moerdijk zorgen voor verwerking van olie en gas. In Amsterdam en Rijswijk staan grote onderzoekscentra. Het mondiale hoofdkwartier staat in Den Haag. In Nederland is Shell marktleider op het gebied van transportbrandstoffen.

Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) houdt zich bezig met opsporing en winning van aardgas en aardolie uit Nederlandse bodem. Shell en ExxonMobil zijn beide 50 procent aandeelhouder van NAM. In 1959 werd in Slochteren het Groningen-gasveld ontdekt. Groningen staat in de top 20 van grootste gasvelden ter wereld. De Shell-raffinaderij in Pernis – de grootste in Europa – is via ondergrondse pijpleidingen verbonden met Shell’s chemieterrein in Moerdijk.

Het chemiecomplex van Shell in Moerdijk behoort tot de grootste van Europa. In de fabriek worden chemische basisproducten gemaakt. De laboratoria in Amsterdam en Rijswijk zijn de kenniscentra van Shell. Hier worden nieuwe technologieën ontwikkeld die energiewinning en productie bevorderen.

Wat doen wij

Het wereldwijde hoofdkantoor van Shell staat in Den Haag. Op dit kantoor worden onder meer de langetermijn­strategieën van de verschillende activiteiten bepaald. De Nederlandse weggebruiker tankt jaarlijks zo’n 3 miljard liter brandstof bij ruim 600 Shell-tankstations. Dat maakt Shell marktleider.

3 vestigingen

A- Shell hoofdkantoor
B- Den Haag Hoofdkantoor
C- SHELL WEENA

Branche

Raffinaderijen (Minerale Olie)