watertalent.nlluchttalent.nlinfratalent.euVacature plaatsen

Van Oord en de Nautilus Bedrijvenregatta

Deelnemer Wim Balvert aan het woord

Wim Balvert is Operations Manager op de afdeling Survey bij Van Oord. Hij is tevens de drijvende kracht achter de bedrijfsacht en alle roeiactiviteiten bij Van Oord. Ook dit jaar doet hij weer mee aan de Van Oord - Nautilus Bedrijvenregatta, de roeiwedstrijd voor bedrijven op de Bergsche Voorplas. 

Wij vroegen hem waarom hij de bedrijvenregatta zo leuk vindt!

Wat zijn de drie belangrijkste redenen voor jou om mee te doen aan de Regatta?

"Ik werk bij Van Oord en ik ben lid van Nautilus. Van Oord sponsort een aantal roeiwedstrijden, waaronder de Van Oord winterwedstrijden en de Van Oord Nautilus Bedrijvenregatta. Van Oord heeft een eigen bedrijfsacht die traint bij Proteus in Delft. Wij vinden dat de 8 in ieder geval op deze evenementen niet mag ontbreken! Daarnaast is het een hele leuke en gezellig dag met alleen maar bedrijfsteams, rijp en groen door elkaar. 

De bedrijvenregatta gaat naar zijn 39e editie. Van Oord is voor de 9e keer hoofdsponsor en naamgever. Toen ik mij bij de 8 voegde deden we aan het eind van het seizoen mee met de bedrijven regatta, eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe lang al, vanaf 2010 hebben we elk jaar mee geroeid, vanaf 2016 met een tweede boot."

Was jij zelf al een ervaren roeier?

"Nee, absoluut niet. Bij mijn eerste kennismaking met het team van de Van Oord 8 had ik nog nooit geroeid. Leuk om dan eens een half uurtje in zo'n 8 te stappen, je weet niet wat je overkomt... Ik ben gebleven en heb na twee seizoenen besloten dat ik ook in de winter wilde blijven roeien. Toen ben ik lid geworden van Nautilus. Ik moest wel een paar dingen afleren..." Hoe krijg je een bedrijfsteam op de been?

"Je moet zelf natuurlijk enthousiast zijn, en vanzelf gaat het niet. Een beetje trekken en duwen blijft toch wel nodig om mensen over de streep te krijgen. De meesten vinden het wel leuk als ze eenmaal bezig zijn."

Kun je iets meer vertellen over de dag zelf?

"Het is meestal prachtig weer, een grote groep roeiers verzamelt zich ’s ochtends voor een kopje koffie. De sfeer is relaxed, dat komt denk ik mede door de teams die speciaal voor deze wedstrijd zijn gevormd en getraind. Na het opriggeren van de boten gaat de ochtendheat van start. Dit zijn steeds vier gelijkwaardige teams tegen elkaar, hier wordt geloot. Na een gezamenlijke lunch wordt de middagheat gestart. Dit is altijd een spannende nek-aan-nek race, want wie er tegen elkaar strijden wordt bepaald door de behaalde finishtijden in de ochtend. Na de laatste race worden de winnaars bekend gemaakt. Er is een prijs voor het snelste ervaren team, een prijs voor het snelste beginners team en een prijs voor het mooiste tenue. Bovendien wordt de bedrijvenbokaal uitgereikt aan het bedrijfsteam dat het beste seizoen heeft geroeid. Tot slot is er tijd voor een afsluitend hapje en drankje aan het water van de Bergsche Voorplas."

Wil je graag meer informatie over de Van Oord Nautilus Bedrijvenregatta? Lees dan hier verder.