Opleidingsvorm
  • Voltijd
Opleidingsniveau
  • Bachelor
Opleidingsduur
  • 4 jaar
Vestiging
  • Hoofdvestiging Den Haag
Plaats
  • 's-Gravenhage
Citytalent contact
Volg ons via:
Naar wolkenkrabbers of bedrijfspanden kijk jij heel anders. Je hebt ruimtelijk inzicht, tekent en rekent makkelijk en hebt gevoel voor bouwen: van materialen tot en met de dynamiek van een bouwplaats. Ook zoek je naar innovaties. En bekijkt zaken van allerlei kanten. Bouwkunde hoort niet voor niets bij het brede vakgebied Built Environment, waaronder ook de studies Civiele Techniek en Ruimtelijke Ontwikkeling/Climate & Management vallen. Hoe tof is het als een strandtent verandert in een villa of een industrieel pakhuis in een restaurant? Zo zorg je dat een bestaand bouwwerk weer jaren mee kan. En doet dat zo energiezuinig en duurzaam mogelijk.

Werkvormen

Colleges, excursies, practica, projecten

Het tot woningen verbouwde havengebied van Hamburg bekijken of het eeuwenoude Pantheon in Rome bewonderen. Tijdens excursies zie je veel bijzondere gebouwen, waar je steeds professioneler naar gaat kijken. Je bezoekt bouwplaatsen, duurzame kantoorgebouwen en brengt bezoeken aan fabrikanten van specifieke bouwmaterialen. En kunt de opdracht krijgen om na terugkomst uit te zoeken aan welke regelgeving de fabrikant moet voldoen. Maar voor je op excursie gaat, heb je basiskennis nodig. Voor een groot deel bestaat de studie Bouwkunde uit projecten en praktijkopdrachten, aangevuld met hoorcolleges, werkcolleges en vaardigheidstrainingen. De lesvormen zijn aangepast aan het onderwerp. Zo leer je bijvoorbeeld in een hoorcollege of via YouTube welke soorten materialen je kunt gebruiken in een gebouw. Vervolgens ga je met materialen aan de slag, die geschikt zijn voor het gebouw dat jij uitwerkt. Diverse vaardigheden oefen je in een practicum, zoals EP-berekeningen, vastgoedrekenen, computertekenen en schetsen. De onderwijsvormen sluiten goed op elkaar aan. De samenhang wordt duidelijk zodra je actief aan de slag gaat. Je weet niet alleen hoe je een gebouw maakt en hoe je dit in tekeningen kunt uitwerken. Je weet ook aan welke regelgeving het gebouw moet voldoen en waar je bij de uitvoering tegenaan kunt lopen.

Doorstuderen

Aan de TU Delft

Doorstuderen kan ook. Tijdens of direct na je studie Bouwkunde kun je een schakeltraject volgen. Zo is het schakelprogramma van de TU Delft online te volgen. Als je dat gehaald hebt, kun je doorstuderen in een masterprogramma van een technische universiteit. Het halen van een mastertitel aan een Academie van Bouwkunst is ook mogelijk. Neem voor meer informatie contact op met de Faculteit Technologie, Innovatie & Samenleving: 070 - 445 87 20.

Meer informatie

Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop ‘aanmelden’.