Opleidingsvorm
  • Voltijd
Opleidingsniveau
  • Bachelor
Opleidingsduur
  • 4 jaar
Vestiging
  • Vestiging Delft
Plaats
  • Delft
Citytalent contact
Volg ons via:
Moeilijke sommen zie jij als een uitdaging. Je wilt weten waarom formules bestaan: wat is het nut van wiskunde in de gewone wereld? In de voltijdopleiding Toegepaste Wiskunde leer je hoe je alledaagse zaken oplost met wiskundige modellen. Hoe groot is de kans dat je wint in het casino? Wat is de beste manier om een megastore te bevoorraden? Hoe stel je stoplichten zo af dat er zo min mogelijk opstoppingen ontstaan? Met je wiskundige kennis sta jij straks collega’s uit andere vakgebieden bij.

Werkvormen

Instructiecolleges

Een gedegen theoretische basis is alles voor een toegepast wiskundige. Van daaruit kun je problemen analyseren en nuttige oplossingen bedenken. Daarom volg je in je studie Toegepaste Wiskunde veel instructiecolleges.  Je zit dan met maximaal 50 studenten in een lokaal, gezicht naar het bord en pen en papier in de aanslag. De docent geeft instructie en zet je aan het werk met tussentijdse opdrachten. Zodat je je analytisch vermogen kunt trainen of wiskundige technieken kunt laten inslijten. 

Projecten

Beheers je de theorie, dan ben je klaar voor de projecten. Gedurende 10 weken werk je dan samen met je projectgroep van 5 à 6 studenten een opdracht uit. Je ontwerpt bijvoorbeeld een stoplichtensysteem. 

Practica

In practica oefen je communicatievaardigheden als presenteren en vergaderen. Je traint jezelf ook in het Engels, zodat je je straks kunt redden in een internationale werkomgeving. De rest van de practica zit je achter de computer. SPSS, Excel, VBA, je weet nog niet half hoeveel je hiermee kunt.

Doorstuderen

Aan de universiteit

Heb je je bachelordiploma op zak en bevalt het studeren je wel? Dan kun je na Toegepaste Wiskunde een universitaire master volgen. Zoals Business Analytics aan de Vrije Universiteit in Amsterdam of de Master Transport, Infrastructure and Logistics aan de TU Delft. De TU Delft zit op dezelfde campus als De Haagse Hogeschool. Je hoeft dus alleen even naar de overkant te lopen om te kijken of jij je thuis voelt tussen de technische wetenschappers. Ja? Dan moet je de speciale premaster volgen. Dat kan deels als minor in jaar 3 van Toegepaste Wiskunde. De premaster stoomt je in 1 jaar klaar voor de universiteit. 

Aan de lerarenopleiding

Denk je eraan om voor de klas te staan? Volg dan de verkorte lerarenopleiding tot wiskundeleraar. Na je bachelor Toegepaste Wiskunde kun je in 1 jaar je tweedegraads bevoegdheid halen. Kies je in jaar 3 een onderwijsminor, dan krijg je ook nog eens vrijstelling voor sommige vakken. Voor de lerarenopleiding kun je naar Utrecht, Rotterdam, Amsterdam of naar een hogeschool elders in Nederland.

Meer informatie

Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop ‘aanmelden’.