Opleidingsvorm
  • Voltijd
Opleidingsniveau
  • Bachelor
Opleidingsduur
  • 3 jaar
Vestiging
  • Hoofdvestiging Den Haag
Plaats
  • 's-Gravenhage
Citytalent contact
Volg ons via:
Weet je het nog? Het paardenvleesschandaal van een paar jaar geleden, toen bleek dat er handelaren waren die paardenvlees als rundvlees verkochten? Daarna werden de regels voor fabrieken strenger en werden consumenten zich steeds bewuster van voedselveiligheid. Als student aan de 3-jarige opleiding Process and Food Technology (PFT) leer je hoe je bestaande processen in de voedings- en chemische industrie verbetert en hoe je nieuwe processen ontwikkelt. Zo zorg je voor duurzame, duidelijke en vindingrijke oplossingen waar iedereen blij van wordt.

Werkvormen

Colleges, seminars, studiebezoeken, zelfstudie, groepsactiviteiten en projecten

Een internationale opleiding Process & Food Technology doen? Dat kan in Nederland (alleen) bij De Haagse. We hebben een goede samenwerking met universiteiten in Brazilië, China, Engeland en Amerika. Ga op uitwisseling en ontdek bijvoorbeeld hoe Braziliaanse boeren nieuwe technologieën ontwikkelen om de wereld van voeding te (blijven) voorzien. 

Tijdens de 3-jarige opleiding PFT krijg je een mooie mix van werkvormen: theoretische vakken (in het Engels), maar vooral praktijkgerichte opdrachten. Ook andere leerervaringen helpen je verder: zo ga je op excursie naar een waterzuiveringsinstallatie, de Bavariabrouwerij en een kaasfabriek. Je werkt alleen of met medestudenten aan projecten en vraagstukken die direct bij organisaties vandaan komen. Zo pas je de theorie direct toe in de praktijk én kun je al tijdens je opleiding een verschil maken in de maatschappij!

Doorstuderen

Aan hogeschool of universiteit

Zo. Je hebt je diploma van de 3-jarige opleiding Process and Food Technology op zak. Op naar de volgende uitdaging. Kies je voor een master? Dan vind je in het buitenland én in Nederland genoeg mogelijkheden. Let op: vaak moet je eerst een premasterjaar doen om toegelaten te worden. In Nederland vind je prestigieuze masteropleidingen voor Chemical Engineering en Food Technology aan de Technische Universiteit Delft, of aan de Universiteit van Wageningen. Afgestudeerden voor jou kozen voor richtingen als Food Safety, Development and Rural Innovation en Aquaculture and Marine Resource Management. 

Liever naar het buitenland? Denk dan eens aan Technische Universiteit van Denemarken (Danmarks Tekniske Universitet) als je je richting Chemical Engineering wilt specialiseren. En voor een master in Management of Bioeconomy, Innovation and Governance is The University of Edinburgh geschikt. Andere PFT-afgestudeerden gingen voor een master in Finland, Engeland of België.

Meer informatie

Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop ‘aanmelden’.