Opleidingsvorm
  • Voltijd
Opleidingsniveau
  • Bachelor
Opleidingsduur
  • 4 jaar
Vestiging
  • Vestiging Delft
Plaats
  • Delft
Citytalent contact
Volg ons via:
Elke dag verbaas je je over hoe de wereld in elkaar zit. En stel je jezelf 1001 vragen. Hoe blijft een raket in de lucht? Hoe maak je een röntgenfoto of werkt een blaasinstrument? Met een half antwoord ben je niet tevreden en niets is vanzelfsprekend. Nee, je haalt apparaten uit elkaar om te zien hoe ze werken. Zit achter de pc om van simulaties te leren of duikt het laboratorium in om te testen en onderzoeken. Die nieuwsgierigheid komt goed van pas bij de opleiding Technische Natuurkunde. Als echte bèta zie je niet op tegen wiskundige formules. Je gebruikt de wetten van moeder natuur om iets te maken of te bereiken.

Werkvormen

Colleges, excursies, practica, projecten

In de eerste twee jaar volg je veel colleges, van je eigen docenten of van gastsprekers. Je gaat op excursie naar bedrijven waar je straks kunt werken. Van ziekenhuis tot ingenieursbureau: ze zetten de deur wagenwijd voor je open. Benieuwd wat een onderzoeker, meettechnicus of software engineer doet en welke beroepen er nog meer zijn? Je krijgt het te horen van oude rotten uit het vak of juist van jonge honden die net een onderneming zijn gestart. 

Tijdens practica verricht je metingen en leer je effectief communiceren met medestudenten. Heel belangrijk, want zij kunnen later je collega’s zijn met wie je goed moet overleggen.  
 
Alles wat je leert, pas je toe tijdens projecten. Daarin voer je, met een team van maximaal 8 studenten, opdrachten uit voor echte bedrijven. Zo oefen je met het ontwerpen, bouwen en testen van elektrische schakelingen van lampen of radio’s. Het resultaat presenteer je uiteindelijk aan je opdrachtgever.

Doorstuderen

Aan de TU Delft

Tijdens of direct na je studie Technische Natuurkunde kun je een schakeltraject volgen. Wat dacht je van de premaster van de TU Delft? Die zit op dezelfde locatie, dus je kunt er eenvoudig een kijkje nemen. Nog makkelijker is het dat je het schakelprogramma van de TU online kunt volgen. Gewoon thuis, vanuit je luie stoel, is het wel hard werken.

Meer informatie

Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop ‘aanmelden’.