Opleidingsvorm
  • Voltijd
Opleidingsniveau
  • Bachelor
Opleidingsduur
  • 4 jaar
Vestiging
  • Vestiging Delft
Plaats
  • Delft
Citytalent contact
Volg ons via:
Weg met al dat omslachtige gedoe. Jij ziet meteen hoe een bedrijf sneller, duurzamer of goedkoper kan produceren. Als bedrijfskundig ingenieur ben je nieuwsgierig. Je schakelt en communiceert snel met iedereen en pakt zo elk bedrijfsprobleem aan. Met deze helikopterview kun je het ver schoppen. Wat dacht je van leidinggeven bij een technische multinational? Tijdens de opleiding Technische Bedrijfskunde leer je als ondernemer, (project)manager én adviseur naar een bedrijf kijken. Zo stem je producten en diensten helemaal af op de wensen van de klanten. Een wereld zonder technologie is ondenkbaar. En jij bent als schakel tussen techniek en management onmisbaar.

Werkvormen

Colleges, practica, projecten

In de eerste 2 jaar volg je veel colleges van je eigen docenten en soms vertellen gastsprekers over de beroepspraktijk. Behalve theorie ga je ook aan de slag met practica en projecten. Verderop in je studie, ga je steeds meer zelf doen. Tijdens practica train je vaardigheden en oefen je in kleine groepjes allerlei praktijksituaties. Zo leer je goed te communiceren met verschillende partijen. Ook raak je vertrouwd met diverse computerprogramma’s, zoals de gegevensanalyse van enquête-uitkomsten.

Alles wat je leert, pas je toe in projecten. Deze zijn de rode draad van je studie. In projecten voer je, in een team van maximaal acht studenten, opdrachten uit voor echte bedrijven. Vaak oefen je hoe je een product ontwikkelt en in de markt zet. Maar ook wat daarbij komt kijken voor een technisch bedrijfskundige op het gebied van bedrijfsvoering. Verder ga je op excursie naar bedrijven als Huisman Equipment, Rotterdam-The Hague Airport, Tata Steel en Damen Shipyard.

Doorstuderen

Aan de TU Delft

Voor verschillende technische opleidingen kun je al tijdens je studie of direct na je studie een schakeltraject volgen. Denk bijvoorbeeld aan de premaster van de TU Delft: het schakelprogramma van de TU is online te volgen en de vestiging van De Haagse Hogeschool in Delft is op dezelfde campus.

Meer informatie

Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop ‘aanmelden’.