Opleidingsvorm
  • Voltijd
Opleidingsniveau
  • Bachelor
Opleidingsduur
  • 4 jaar
Vestiging
  • Vestiging Delft
Plaats
  • Delft
Citytalent contact
Volg ons via:
Een roereitje maken met de mixer. Daarna vlug naar school met je fiets. Door de draaideuren en met de lift … Zonder het te weten, kom je elke dag ontelbare keren in aanraking met het werk van een werktuigbouwkundige. Wil jij altijd precies weten hoe machines in elkaar zitten? Haal je alles uit elkaar en zet je het vervolgens nóg beter in elkaar? Tijdens de opleiding Werktuigbouwkunde houd je je bezig met het onderzoeken, ontwerpen, onderhouden, bouwen en verbeteren van constructies, machines, aandrijftechnieken, meet- en regeltechnieken of verbindingsprincipes. En o ja, ook fijn om te weten: er zijn volop banen.

Werkvormen

Colleges, practica, projecten

De werkvormen op de opleiding Werktuigbouwkunde zijn afwisselend. Tijdens werkcolleges (maximaal 30 studenten) word je aan het werk gezet met bijvoorbeeld een opdracht over alternatieve energiebronnen, draadloze verbindingen en intelligente sensoren. In practica (maximaal 15 studenten) ontdek je hoe de theorie werkt. Je test bijvoorbeeld de sterkte van materiaalsoorten of je ontwerpt een spoorbrug. En bij een project (ongeveer 5 studenten) krijg je een vraag of probleem uit de praktijk voorgeschoteld. Met je team adviseer je een bedrijf over duurzame energie-installaties. Hoe plaats je bijvoorbeeld een windmolen van duizenden tonnen op de bodem van de zee? Heel soms heb je een hoorcollege. Dan zit je in een collegezaal met meerdere klassen en luister je naar de docent.

Doorstuderen

Aan de TU Delft

Weet je al dat je wilt doorstuderen? Voor verschillende technische opleidingen kun je al tijdens je studie of direct na je studie een schakeltraject volgen. Denk bijvoorbeeld aan het honours programme als je gemiddeld een 7,5 of hoger hebt. Dit programma is een samenwerking van De Haagse Hogeschool en de TU Delft. Een deel van de lessen volg je op de TU Delft, die op dezelfde campus ligt als vestiging Delft van De Haagse Hogeschool. Je kunt het schakelprogramma desgewenst online volgen.

Meer informatie

Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop ‘aanmelden’.