Opleidingsvorm
  • Voltijd
Opleidingsniveau
  • Bachelor
Opleidingsduur
  • 4 jaar
Vestiging
  • Hoofdvestiging Den Haag
Plaats
  • 's-Gravenhage
Citytalent contact
Volg ons via:
De opwarming van de aarde beperken: dat is het doel voor het jaar 2100. Dat hebben we samen afgesproken in het Akkoord van Parijs. Ambitieus? Absoluut. Onmogelijk? Zeker niet! Steeds meer bedrijven gaan met klimaatverandering aan de slag. Ze produceren efficiënter en milieuvriendelijker en richten zich op duurzame voeding en gebruiksproducten. Jij barst van de ideeën over duurzaamheid. En je hebt een wiskundeknobbel en een voorliefde voor natuur- en scheikunde. Dat komt bij de Engelstalige opleiding Process and Food Technology (PFT) goed van pas.

Werkvormen

Colleges, seminars, studiebezoeken, zelfstudie, groepsactiviteiten en projecten

Een internationale opleiding Process and Food Technology doen? Dat kan in Nederland (alleen) bij De Haagse. We hebben een goede samenwerking met universiteiten in Brazilië, China, Engeland en Amerika. Ga op uitwisseling en ontdek bijvoorbeeld hoe Braziliaanse boeren nieuwe technologieën ontwikkelen om de wereld van voeding te (blijven) voorzien. 
Tijdens de 4-jarige opleiding PFT krijg je een mooie mix van werkvormen: theoretische vakken en vooral praktijkgerichte projecten. Ook andere leerervaringen helpen je verder: zo ga je op excursie naar een waterzuiveringsinstallatie, de Bavariabrouwerij en een kaasfabriek. Je werkt alleen of met medestudenten aan projecten en vraagstukken die direct bij organisaties vandaan komen. Zo pas je de theorie direct toe in de praktijk én kun je al tijdens je opleiding een verschil maken in de maatschappij!

Doorstuderen

Aan hogeschool of universiteit

Zo. Je hebt je diploma Process and Food Technology op zak. Op naar de volgende uitdaging. Kies je voor een master? Dan vind je in het buitenland én in Nederland genoeg mogelijkheden. Let op: vaak moet je eerst een premasterjaar doen om toegelaten te worden. In Nederland vind je prestigieuze masteropleidingen voor Chemical Engineering en Food Technology aan de Technische Universiteit Delft, of aan de Universiteit van Wageningen. Afgestudeerden voor jou kozen voor richtingen als Food Safety, Development and Rural Innovation en Aquaculture and Marine Resource Management. 

Liever naar het buitenland? Denk dan eens aan Technische Universiteit van Denemarken (Danmarks Tekniske Universitet) als je je richting Chemical Engineering wilt specialiseren. En voor een master in Management of Bioeconomy, Innovation and Governance is The University of Edinburgh geschikt. Andere PFT-afgestudeerden gingen voor een master in Finland, Engeland of België. 

Meer informatie

Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop ‘aanmelden’.