Opleidingsvorm
  • Voltijd
Opleidingsniveau
  • Bachelor
Opleidingsduur
  • 4 jaar
Vestiging
  • Vestiging Delft
Plaats
  • Delft
Citytalent contact
Volg ons via:
Mechatronica? Veel mensen kennen het woord niet, maar iedereen gebruikt mechatronica. Elke dag. Zonder mechatronica geen robots, geen drones, geen airbag, geen 3D-printer en geen automatisch parkeersysteem. Huishoudelijke apparaten, industriële systemen en hulpmiddelen voor ouderen of gehandicapten worden steeds slimmer. Dat kan dankzij mechatronica: de combinatie van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en informatica. Een mechatronicus is een allrounder, een besturingsspecialist en een systeemdenker.

Werkvormen

Gastcolleges en excursies

In de eerste 2 jaar van de opleiding Mechatronica volg je veel colleges en werk je aan projecten. Gastsprekers uit het bedrijfsleven vertellen je over de nieuwste ontwikkelingen. Voor een goed beeld van het werkveld ga je op excursie naar technische bedrijven, bijvoorbeeld in de offshore of productieautomatisering. Ook studievereniging Kybernetes organiseert excursies. Naast alle gezellige uitjes uiteraard.

Doorstuderen

Voor verschillende technische opleidingen kun je al tijdens je studie of direct na je studie een schakeltraject volgen. Denk bijvoorbeeld aan de premaster van de TU Delft, die op dezelfde campus zit als de opleiding Mechatronica van De Haagse Hogeschool. Je kunt de premaster ook online volgen.