Opleidingsvorm
  • Voltijd
Opleidingsniveau
  • Bachelor
Opleidingsduur
  • 4 jaar
Vestiging
  • Hoofdvestiging Den Haag
Plaats
  • 's-Gravenhage
Citytalent contact
Volg ons via:

Wilde je vroeger uitvinder worden? Kijk je niet op van een technische handleiding? Ben je technisch én creatief? Dit is je kans! Bij de voltijdopleiding Industrieel Product Ontwerpen combineer je jouw vindingrijkheid met technische knowhow. Je leert alles over producten. Van mountainbikes en steps, waterkokers en douchekoppen tot straatlantaarns en bureaustoelen. Want overal komt een ontwerp aan te pas. Aan jou als industrieel ontwerper om mooie én innovatieve producten te ontwikkelen. Van scratch tot werkelijkheid. En wie weet ben jij degene die een glazen pot bedenkt die wél makkelijk opengaat!

 

Werkvormen

Colleges, workshops, projecten en practica

De hbo-bachelor Industrieel Product Ontwerpen leer je zeker niet alleen uit de boeken. Je bent veel met je handen bezig en werkt praktijkopdrachten achter de computer uit. Je krijgt een uitgekiende mix van colleges, workshops, projecten en practica. Zo word je opgeleid tot een praktische, creatieve en slimme industrieel ontwerper. Met verstand van techniek én gevoel voor vormgeving. 

Studio en werkplaats

Je hebt een prachtige werkruimte tot je beschikking: de Studio. Hier kun je je uitleven op je eigen ideeën en ontwerpen. Je vindt er een tekenruimte, de visualisatiestudio (VisLab) en de Reactor, een speciaal klaslokaal ingericht voor instructies en korte presentaties. Na het ontwerpproces maak je een 3D-model van je ontwerp. Hiervoor kun je terecht in de werkplaats. Je vindt hier gereedschappen, materialen en machines en zelfs aparte cabines voor spuiten en lassen. 

Stages en excursies

In het derde jaar loop je 1 stage van 20 weken of 2 stages van 10 weken. Maar de praktijk leer je niet alleen op de werkvloer. Je gaat een aantal keer op excursie, naar bijvoorbeeld een spuitgieter van kunststof producten. Of naar een bedrijf waar producten worden verpakt die je later in de supermarkt kunt vinden.

Doorstuderen

Aan hogeschool of universiteit

Om verder te komen in de wereld van industrieel productontwerpen kan een extra diploma handig zijn. Mogelijkheden om door te studeren na je hbo-opleiding Industrieel Product Ontwerpen zijn er genoeg. Je kunt een aansluitende bachelor bij De Haagse Hogeschool volgen, maar ook een master volgen bij bijvoorbeeld de TU Delft. Verdiep je daar verder in je vak met de master Industrieel Ontwerpen. Eenmaal aan het werk en hard bezig met grote projecten? Dan ben je zeker weer welkom bij ons voor de post-hbo-opleiding Praktisch Projectmanagement. 

Meer informatie

Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop ‘aanmelden’.