Opleidingsvorm
  • Voltijd
Opleidingsniveau
  • Bachelor
Opleidingsduur
  • 3 jaar
Vestiging
  • Hoofdvestiging Den Haag
Plaats
  • 's-Gravenhage
Citytalent contact
Volg ons via:
Heb jij je weleens afgevraagd hoe IKEA de populairste meubelwinkel ter wereld werd? Vooral doordat gebruikers hun producten continu uittestten en suggesties gaven voor verbetering. Kortom: door cocreatie. Voor ‘open innovator’ studenten van de Engelstalige opleiding Industrial Design Engineering is cocreatie zelfs een tweede natuur. Je leert je creativiteit in goede banen te leiden, zodat je nóg vaker met een briljant idee komt. Hoe? Door rekening te houden met ethische aspecten en samen te werken met verschillende culturen en verschillende stakeholders. Op die manier maak jíj straks het verschil.

Werkvormen

Colleges, seminars, zelfstudie en groepsprojecten

Een splinternieuw 3D-protolab met 3D-printers. Een lasersnijder en een moderne werkplaats met alle gereedschappen die je nodig hebt voor lo-fi én hi-fi prototyping. Dat is pas een geschikte omgeving voor co-creatie! Je werkt in projectgroepen en krijgt les van docenten aan wie je alles mag vragen. Bovendien organiseren we inspirerende excursies. We bezoeken de Dutch Design Week, Today’s Art en IKEA’s Europese Concept Store.

Doorstuderen

Aan hogeschool of universiteit

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging in de academische wereld? Kies voor een master. In Nederland zijn drie technische universiteiten waar je terecht kunt. Let op: in Nederland moet je vaak een premasterjaar doen om tot de master te worden toegelaten. In het buitenland kun je met je bachelor Industrial Design Engineering meestal wel direct doorstromen naar de universiteit.

Meer informatie

Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop ‘aanmelden’.