Opleidingsvorm
  • Voltijd
Opleidingsniveau
  • Bachelor
Opleidingsduur
  • 4 jaar
Vestiging
  • Vestiging Delft
Plaats
  • Delft
Citytalent contact
Volg ons via:
Waar denk je aan bij Elektrotechniek? Vaak zit de techniek verstopt in alles om ons heen wat te maken heeft met energie en slimme systemen. Elektrotechniek is daarom een verfijnde, creatieve en innovatieve ontwerpstudie. Het is booming business op dit moment om met elektrische energie slimme, handige en duurzame systemen te ontwerpen, zoals een zelfrijdende gps-gestuurde auto, een robot voor de ouderenzorg of een slimme energievoorziening voor de wijk. Ben je benieuwd naar wat in technische apparaten zit en houd je van nieuwe dingen creëren? Dan zit je goed bij de voltijdopleiding Elektrotechniek in Delft.

Werkvormen

Colleges

In de eerste jaren van je studie Elektrotechniek volg je veel colleges. Van je eigen docenten of van gastsprekers uit de beroepspraktijk. Zo krijg je een gastles van een specialist in windenergie en van mensen die alles weten van elektrische aandrijvingen en datanetwerken. Hoorcolleges met meerdere klassen komen weinig voor. Veel vaker heb je theorielessen met een groep van 30 studenten.

Projecten

De kennis die je opdoet in de colleges, heb je nodig voor de projecten. Met 2 tot 7 medestudenten voer je dan opdrachten uit. Soms fictieve cases, soms echte opdrachten voor bedrijven. Vaak ontwerp, bouw en test je elektrische schakelingen. Werkt alles en kan het misschien slimmer, goedkoper of duurzamer? 

Practica

Vaardigheden als programmeren, effectief communiceren, meten of testen oefen je in practica. Dan zit je met kleinere groepen in een praktijklokaal en werk je alleen of in duo’s met de nieuwste apparatuur. De instructies zijn vakgericht en bevatten geen lange beschrijvingen. Dus ook als je dyslectisch bent kun je alles goed volgen!

Doorstuderen

Aan TU Delft

Heb je je bachelorsdiploma op zak en bevalt het studentenleven je wel? Dan kun je nog verder studeren na Elektrotechniek. Een logische keuze is de master Electrical Engineering aan TU Delft. Die universiteit zit op dezelfde campus als De Haagse Hogeschool. Je hoeft dus alleen even naar de overkant te lopen om te kijken of jij je thuis voelt tussen de technische wetenschappers. Wil je dat? Dan stoomt een premaster je in 1 jaar klaar voor je universitaire master. Dat kan deels als minorpakket in jaar 4, maar we raden meestal aan om deze premaster na je studie Elektrotechniek te doen.  

Meer informatie

Klik voor meer informatie over deze opleiding op de knop ‘aanmelden’.