watertalent.nlluchttalent.nlinfratalent.euVacature plaatsen

Techniek College Rotterdam

Techniek College Rotterdam

Over ons

Techniek College Rotterdam is een samenwerkingsschool van Albeda College en Zadkine voor aansprekend techniek beroepsonderwijs in de regio Rijnmond. Techniek College Rotterdam is er voor iedereen in Rotterdam en omgeving voor wie een mbo-opleiding in de techniek of technologie een nuttige stap kan zijn op weg naar werk of een hogere opleiding. Bij Techniek College Rotterdam kunnen studenten kiezen uit meer dan 150 mbo-opleidingen en kwalificatie-mogelijkheden, verdeeld over 15 locaties in Rotterdam en omgeving. Onderwijstrajecten worden samen met het bedrijven, instellingen en gemeenten ontwikkeld. Techniek College Rotterdam telt circa 7500 studenten en is hiermee één van de grootste aanbieders van techniekopleidingen op MBO-niveau van Nederland. Daarbij faciliteert Techniek College Rotterdam ook het duurzaam leren en verder ontwikkelen van technische medewerkers binnen de bedrijven of voor toetreders tot de technische arbeidsmarkt via haar contractonderwijs activiteiten. www.techniekcollegerotterdam.nlKiezen voor techniek
Techniek heeft de toekomst. Steeds meer jongeren kiezen bewust voor een studie in de techniek vanwege de grote kans op een baan al tijdens of direct na de opleiding. Wil je meer weten over een opleiding in de techniek? Bezoek dan eens onze Info- en Open Dagen.

Leerwegen mbo

Het mbo heeft twee verschillende leerwegen. Bij beide leerwegen ga je naar school en doe je ervaring op in de praktijk. Het grootste verschil zit in de tijd die je besteedt aan praktijk en theorie.

Beroepsopleidende leerweg (bol)
Kies je een bol-opleiding? Dan ga je iedere dag naar school. Daarnaast loop je tijdens je opleiding stage bij een bedrijf of instelling. Tijdens je stage werk en leer je bij een erkend leerbedrijf.

Beroepsbegeleidende leerweg (bbl)
Bij een bbl-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je één of twee dagen per week naar school.

Niet elke opleiding kent zowel een bol- als bbl-variant. Als je wilt weten welke leerwegen een specifieke opleiding kent, bekijk dan onze opleidingen. Daar kun je ook zien hoe lang een opleiding duurt en wat deze kost.


Erkende leerbedrijven
Werk je al in een bedrijf of instelling en wil je daar een bbl-opleiding volgen? Dan moet dat een erkend leerbedrijf zijn. Is jouw werkgever nog niet erkend als leerbedrijf, dan kan deze erkenning aangevraagd worden via de SBB.
 
Ben je op zoek naar een erkend leerbedrijf? Daarvoor kun je terecht op de website van Stage Markt.

Mbo-opleidingen

Op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) word je opgeleid om daarna een vak uit te oefenen. Er zijn veel verschillende opleidingen, op verschillende niveaus en in verschillende vormen. Je kunt met een vmbo-diploma naar het mbo en ook als je 'over bent' naar 4 havo of 4 vwo. Het belangrijkste is dat je iets kiest wat je leuk vindt om te doen en wat goed bij je past. Kies voor je toekomst, kies voor een opleiding in de techniek of technologie. We leiden je op tot vakman of -vrouw. Daarna kun je aan de slag in het bedrijfsleven of verder studeren. Er zijn volop mogelijkheden.

Voor alle opleidingen geldt:

  • Incompany “op maat”-trajecten
  • Techniek College Rotterdam biedt naast regulier onderwijs ook “op maat” opleidingstrajecten aan. Deze opleidingstrajecten kunnen zowel bij Techniek College Rotterdam als incompany verzorgd worden.
Terug naar boven

Contact

Dhr. Frank Frehen
Docent
Telefoon:088 - 945 24 00
Adres: Parallelweg 403
3112 NASCHIEDAM
Dhr. Arie Kruithof
Docent
Telefoon:010 - 428 71 60
Adres: RDM-kade 59
3089 JRROTTERDAM
Mevr. Elisa Numeijer
Medewerkster Studentenadministratie
Telefoon:010 - 428 71 61
Adres: RDM-kade 59
3089 JRROTTERDAM
Mevr. Anita van Hulten
Medewerker Cursorisch Onderwijs
Telefoon:010 - 303 32 33
Adres: Scheepsbouwweg 15
3089 JWROTTERDAM
Dhr. Hans de Groot
Docent
Telefoon:088 - 945 24 00
Adres: Parallelweg 403
3112 NASCHIEDAM
Dhr. Arnold Mäkel
Docent
Telefoon:088 - 945 46 00
Adres: Scheepsbouwweg 1
3089 JWROTTERDAM
Dhr. Frank Capiteijns
Onderwijsteamleider
Telefoon:010 - 428 71 60
Adres: RDM-kade 59
3089 JRROTTERDAM
Hoofdlocatie Techniek College Rotterdam
Telefoon:088 - 945 14 00
Adres: Drutenstraat 2
3087 CCROTTERDAM
Dhr. Cees Zuithoff
Onderwijsteamleider
Telefoon:010 - 251 10 00
Adres: Prins Alexanderlaan 55
3067 GBROTTERDAM
Terug naar boven

Wat kan ik eigenlijk met zo'n opleiding?

Het is belangrijk om te weten wat de loopbaanmogelijkheden zijn met een opleiding. Hieronder vind je bedrijven waar je met deze opleiding een mooie carrière kunt starten of vervolgen. Bekijk in welke beroep je terecht kan komen en waar actuele vacatures zijn waar je direct op kunt solliciteren.

Carrière en vacatures?

We bieden je gerichte informatie over de opleiding van jouw keuze en over de bijbehorende carrièremogelijkheden en beroepen. Voor meer beleving bij de opleiding, bijbehorende beroepen en mensen op werkplek, klik hier. Wil je meer inzicht in de toekomstmogelijkheden van deze opleiding? Vacatures, beroepsbeschrijvingen en mogelijk interessante werkgevers helpen je hierbij.

Nieuws (0)