watertalent.nlluchttalent.nlinfratalent.euVacature plaatsen

Welk beroep past bij mij?

Het kiezen van een beroep kan lastig zijn. Daarom bieden we je uitgebreide informatie over een beroep. Om een goed beeld te krijgen van een beroep is het belangrijk dat je weet wat het inhoud .Voor meer inzicht in de toekomstmogelijkheden van dit beroep kijk je hier.

Introductie

Een brandweerman verleent hulp bij rampen, redt personen en dieren.Een brandweerman voorkomt brand en bestrijdt brand met behulp van brandweerapparatuur zoals ladders, slangen pompen en vuurdovende hulpmiddelen. Ook geeft een brandweerman voorlichting, controleert preventieve maatregelen binnen bedrijven.

Een brandweerman reageert ook op ander noodroproepen, zoals auto-ongelukken, trein- en vliegtuigongelukken, industriële ongelukken, lozingen van gevaarlijke substanties, bomincidenten en natuurrampen. Indien aanwezig verwijdert de brandweer gevaarlijke chemische bestanddelen.

Een brandweerman redt en evacueert mensen en dieren uit brandende gebouwen en andere gevaarlijke situaties. Indien nodig wordt er eerste hulp verleend.