watertalent.nlluchttalent.nlinfratalent.euVacature plaatsen

Arbo- en Veiligheidsdeskundige

Welk beroep past bij mij?

Het kiezen van een beroep kan lastig zijn. Daarom bieden we je uitgebreide informatie over een beroep. Om een goed beeld te krijgen van een beroep is het belangrijk dat je weet wat het inhoud .Voor meer inzicht in de toekomstmogelijkheden van dit beroep kijk je hier.

Introductie

Werkgevers en werknemers zijn samen verantwoordelijk voor veilige en gezonde werkomstandigheden. Uitspraken doen over de veiligheid van een werkplek en het voldoen aan alle veiligheidseisen, vereist deskundigheid. De arbo - en veiligheidsdeskundige is specialist op het gebied van veilig werken.Kort samengevat is de arbo - en veiligheidsdeskundige een specialist die kennis heeft van en/of onderzoek doet naar methodieken waarmee gevaren op de werkplek vastgesteld en geanalyseerd worden.

Ook houdt hij of zij zich bezig met normstellingen aangaande veilig werken. Op basis van onderzoek adviseert de arbo - en veiligheidsdeskundige op welke wijze de gevaren en risico's binnen een organisatie beheerst kunnen worden.
Aandachtsgebied van deze specialist is werken met machines en gereedschappen, maar ook voor een groot aantal andere aspecten over veilig werken kunt u bij de arbo - en veiligheidsdeskundige terecht.

Hij of zij weet ook wat de rol van menselijk gedrag en/of van organisatorische aspecten is, bij het ontstaan van onveilige situaties. Vanuit deze specifieke deskundigheid kan de arbo - en veiligheidsdeskundige werkgever en werknemers adviseren over veilige werksituaties.

Terug naar boven

Opleiding, bedrijf en vacature?

Jij vindt dit beroep interessant? Bekijk dan welke opleiding of training je kunt volgen om in dit beroep aan de slag te kunnen.
Het is belangrijk om te weten wat de loopbaanmogelijkheden zijn van een beroep. Bekijk bij welk bedrijf je welkom bent en waar actuele vacatures zijn zodat je direct kunt solliciteren.

Interessante werkgevers