watertalent.nlluchttalent.nlinfratalent.euVacature plaatsen

Buschauffeur

Welk beroep past bij mij?

Het kiezen van een beroep kan lastig zijn. Daarom bieden we je uitgebreide informatie over een beroep. Om een goed beeld te krijgen van een beroep is het belangrijk dat je weet wat het inhoud .Voor meer inzicht in de toekomstmogelijkheden van dit beroep kijk je hier.

Introductie


Als buschauffeur breng je mensen van A naar B. Je zit veel op de weg; tijdens de ritten ben je verantwoordelijk voor je klanten, je medeweggebruikers en voor je voertuig. Het is belangrijk dat je je voertuig goed onder controle hebt en dat je op de hoogte bent van de verkeersregels.

Een chauffeur personenvervoer krijgt te maken met veel verschillende mensen; goede communicatieve en sociale vaardigheden zijn daarom van groot belang. Het is jouw taak om de klanten op een plezierige en veilige manier naar plaats van bestemming te brengen.

Naast het rijbewijs B (personenauto) heeft een buschauffeur rijbewijs D (autobus) nodig, een geldige geneeskundige verklaring, en geboren na 15 juni 1956 ook het chauffeursdiploma CCV-B Personenvervoer. Daarnaast dient hij minimaal 21 jaar te zijn om personenvervoer op een autobus te mogen uitvoeren. De opleidingen hiervoor zijn vaak zowel extern als intern (bij het vervoerbedrijf) te volgen.