watertalent.nlluchttalent.nlinfratalent.euVacature plaatsen

Welk beroep past bij mij?

Het kiezen van een beroep kan lastig zijn. Daarom bieden we je uitgebreide informatie over een beroep. Om een goed beeld te krijgen van een beroep is het belangrijk dat je weet wat het inhoud .Voor meer inzicht in de toekomstmogelijkheden van dit beroep kijk je hier.

Introductie

Als chemicus werk je aan de verbetering en vernieuwing van bijvoorbeeld materialen en grondstoffen. Dit doe je door middel van onderzoek. Je onderzoekt bijvoorbeeld producten en de productiemethoden. Daarbij zijn niet alleen chemische aspecten van belang, maar ook milieutechnische en economische of bedrijfsorganisatorische. Het vervangen van een grondstof kan bij het maken van een product allerlei gevolgen hebben voor de productiewijze. Ook kan het invloed hebben op andere componenten, de restverwerking en de recycling. Hierbij zal ook rekening gehouden moeten worden met de bedrijfseconomische kant van de zaak.

Je kunt werken in bedrijfslaboratoria (levensmiddelenindustrie, chemische en farmaceutische industrie), bij de Rijksoverheid in inspectiediensten; bij instellingen voor milieuonderzoek; drinkwaterbedrijven en waterschappen; onderzoekscentra en wetenschappelijke onderzoeksorganisaties (TNO, RIVM).

HBO  Chemie