watertalent.nlluchttalent.nlinfratalent.euVacature plaatsen

Cartograaf

Welk beroep past bij mij?

Het kiezen van een beroep kan lastig zijn. Daarom bieden we je uitgebreide informatie over een beroep. Om een goed beeld te krijgen van een beroep is het belangrijk dat je weet wat het inhoud .Voor meer inzicht in de toekomstmogelijkheden van dit beroep kijk je hier.

Introductie

Een cartograaf is verantwoordelijk voor de visualisering van ruimtelijke informatie, het verzamelen van ruimtelijke gegevens en het bedenken van mogelijke oplossingen voor een klantvraag, zodat een visualisering op maat en snel kan worden gemaakt.Cartografie is de wetenschap en techniek om geografische ruimtegebonden informatie met analoge en digitalen middelen in kaart te brengen.Daarnaast wordt verdere media inzichtelijk en aanschouwelijk gemaakt.

Een cartograaf selecteert de visualisatie en analyseert de bijbehorende ruimtelijke gegevens, zodat de klantvraag efficiënt wordt vertaald naar een gewenst cartografisch product.

Een cartograaf heeft:

  • kennis van cartografie en grafische technieken op MBO-niveau.
  • kennis van computerprogramma's op het gebied van cartografie en grafische vormgeving.
  • kennis van het beheer van het gebruikte computersysteem en de hoofdthema's van de werkvelden van de gemeente.
  • sociale vaardigheid voor het overleggen en onderhandelen met de klant en het afsluiten van overeenkomsten met de leveranciers.
  • uitdrukkingsvaardigheid voor het beeldend weergeven van ruimtelijke visies en voor het geven van adviezen en het toelichten van de producten.