watertalent.nlluchttalent.nlinfratalent.euVacature plaatsen

Welk beroep past bij mij?

Het kiezen van een beroep kan lastig zijn. Daarom bieden we je uitgebreide informatie over een beroep. Om een goed beeld te krijgen van een beroep is het belangrijk dat je weet wat het inhoud .Voor meer inzicht in de toekomstmogelijkheden van dit beroep kijk je hier.

Introductie

De controller is een financieel-economisch expert die directie en management ondersteunt bij het besturen en beheersen van de organisatie.Een controller is verantwoordelijk voor het proces van planning en control binnen een organisatie. De controller ziet als bedrijfseconomisch onderzoeker toe op de efficiëntie en effectiviteit van de ondernomen activiteiten en adviseert de (financiële) leiding van het bedrijf.

De controller houdt toezicht op de financiële administratie of een financiële afdeling. Hij zorgt voor de planninge en control cyclus, periodieke financiële rapportages, investeringsanalyses, interne kostenverrekeningen, balansen, winst- en verliesrekeningen, begrotingen/ budgettering de jaarrekening en meerjarenplanning. De controller ontwerpt en beheert management informatiesystemene, administatieve systemen, werkwijzen en procedures en bewaakt de financiële positie en resultaten van het bedrijf.

Het werkgebied van de controller beperkt zich niet tot de financiële aspecten. Hij houdt zich ook bezig met bredere systemen voor het meten en evalueren van prestatie. Hierin spelen ook klantenservice, levertijd en kwaliteit een rol.