watertalent.nlluchttalent.nlinfratalent.euVacature plaatsen

Welk beroep past bij mij?

Het kiezen van een beroep kan lastig zijn. Daarom bieden we je uitgebreide informatie over een beroep. Om een goed beeld te krijgen van een beroep is het belangrijk dat je weet wat het inhoud .Voor meer inzicht in de toekomstmogelijkheden van dit beroep kijk je hier.

Introductie

De applicatiebeheerder is verantwoordelijk voor de applicaties die in een bedrijf worden gebruikt. Een applicatie is een programma op een computer of een netwerk. Een goed voorbeeld van een applicatie is een programma waarin je kunt uitrekenen hoeveel grondstoffen er moeten worden besteld om een order te produceren.Applicaties zijn belangrijke instrumenten voor bedrijven. Een applicatie maakt het werk gemakkelijker. De applicatiebeheerder kiest de applicaties uit en voert ze in. Daarna zorgt de applicatiebeheerder ervoor dat de gebruikers alle mogelijkheden van de applicatie benutten, anders is dat weggegooid geld. Om dat te voorkomen, schrijft hij of zij een goede handleiding, of organiseert de applicatiebeheerder informatiesessies.

Een applicatiebeheerder moet goed weten hoe mensen werken, anders kiest hij of zij nooit de goede applicatie uit en zijn collega's van de applicatiebeheerder ontevreden. Deze kennis wordt gebruikt om dus een goede keuze te maken, en een plan voor de invoering van het nieuwe systeem te schrijven. Daarnaast test de applicatiebeheerder of het personeel dat met de applicatie werkt, dat op een correcte manier doen.


Terug naar boven

Opleiding, bedrijf en vacature?

Jij vindt dit beroep interessant? Bekijk dan welke opleiding of training je kunt volgen om in dit beroep aan de slag te kunnen.
Het is belangrijk om te weten wat de loopbaanmogelijkheden zijn van een beroep. Bekijk bij welk bedrijf je welkom bent en waar actuele vacatures zijn zodat je direct kunt solliciteren.

Interessante werkgevers