watertalent.nlluchttalent.nlinfratalent.euVacature plaatsen

Design Engineer

Welk beroep past bij mij?

Het kiezen van een beroep kan lastig zijn. Daarom bieden we je uitgebreide informatie over een beroep. Om een goed beeld te krijgen van een beroep is het belangrijk dat je weet wat het inhoud .Voor meer inzicht in de toekomstmogelijkheden van dit beroep kijk je hier.

Introductie

De design engineer is binnen een projectteam verantwoordelijk voor alle facetten van het ontwerp van zware machines.Hij of zij vertaalt concepten naar de productiepraktijk en werkt ze uit tot een goed werkend ontwerp, ondersteund met analyses. Gedegen vakkennis op werktuigbouwkundig gebied stelt hem of haar in staat om naast het constructief ontwerpen de meest voorkomende berekeningen uit te voeren m.b.t. sterkte, stijfheid en stabiliteit van constructies. Ervaring met Autocad is vereist, Femap / Ansys is een pré.

Terug naar boven

Opleiding, bedrijf en vacature?

Jij vindt dit beroep interessant? Bekijk dan welke opleiding of training je kunt volgen om in dit beroep aan de slag te kunnen.
Het is belangrijk om te weten wat de loopbaanmogelijkheden zijn van een beroep. Bekijk bij welk bedrijf je welkom bent en waar actuele vacatures zijn zodat je direct kunt solliciteren.

Relevante actuele vacatures